Afb.: Saxofoon

SMPN®

opgericht 16 augustus 1996

U bent hier: » startpunt website » concerten » agenda

 

De Stichting Muziek Promotie Nijkerk (SMPN®) organiseert muzikale uitvoeringen van topkwaliteit. Jaarlijks komen er liefst 2400 muziekliefhebbers van genieten. Het publiek komt niet alleen uit Nijkerk maar ook van ver daarbuiten. Al meer dan 10 jaar organiseert de SMPN® een divers muzikaal programma.

Concertagenda


Wilt u terugblikken op de concerten van het afgelopen seizoen? Bezoek de terugblikpagina´s


Concerten seizoen 2014-2015


Zaterdag 1 november 2014, De Eshof, Hoevelaken

Ragazze Kwartet


strijkkwartet van vier jonge, gepassioneerde dames

Rosa Arnold, viool
Jeanita Vriens, viool
Annemijn Bergkotte, altviool
Amber Docters van Leeuwen, cello

met muziek van Haydn, Schulhoff en Bartňk


…zonder toeters en bellen, poespas en opsmuk
bloedstollend mooi, terug naar de basis…


Afb.: Ragazze quartet. Foto gemaakt door Sarah Wijzenbeek Het Ragazze Kwartet is een jong, Nederlands strijkkwartet dat opvalt door haar muzikale bevlogenheid, talent, veelzijdigheid en presentatie. Met name de veelzijdigheid is uitzonderlijk binnen de Nederlandse strijkkwartetwereld. Het Ragazze Kwartet schroomt niet om samenwerkingen aan te gaan met componisten, musici, makers en kunstenaars uit andere muziekstijlen en andere kunstdisciplines. Hierbij werkt het kwartet altijd vanuit haar basis: de klassieke muziek, en probeert het steeds weer tot een ultieme cross-over te komen waarbij beide benaderingen of disciplines elkaar vanuit volkomen gelijkwaardig oogpunt aanvullen en optillen.

Het Ragazze kwartet volgde de twee-jarige full time opleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA), en sloot deze af in augustus 2011. Daarna werd het Ragazze kwartet een jaar lang gecoached door Luc Marie Aguera van het Franse Quator Ysa˙e (mede mogelijk gemaakt door het Kersjes Fonds).

In oktober 2007 maakte het kwartet een tournee naar Nepal (mogelijk gemaakt door het Prinses Christina Concours). In november 2007 werd het viertal geselecteerd voor Het Debuut, een concertserie in alle belangrijke kamermuziekzalen van Nederland. In maart 2010 nam het Ragazze kwartet in Carnegie Hall, New York deel aan de masterclass van het beroemde Kronos Quartet. Slechts 3 kwartetten werden hier wereldwijd voor geselecteerd. In 2013 waren de Ragazze te gast op het prestigieuze Verbier Festival in Zwitserland.

In 2012 tekenden de Ragazze een contract bij het label Channel Classics voor drie cd’s, waarvan de eerste, ‘Vivere’, in maart 2013 lovend werd ontvangen. Daarnaast is het kwartet het ‘huiskwartet’ bij het televisieprogramma de Tiende van Tijl (AVRO).

De viool van Jeanita en de cello van Kirsten zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Het Ragazze Kwartet is in het bezit van een kwartet aan klassieke stokken, gemaakt door Andrea Grütter, mogelijk gemaakt door de Stichting Eigen Muziekinstrument.

De pers over het Ragazze Kwartet OVER DE CD ‘VIVERE’ (release maart 2013) Vier meiden en een boel muzikale energie! (...) Opvallend: de gelijkwaardigheid van de strijkers.... kleur en dynamiek worden democratisch uitgewerkt, met goed aanwezige middenstemmen. ?Trouw ****

Dit is volwassen strijkkwartetspel vol eigenheid, intens muzikaal en met een sonoriteit die wordt gezocht in pure zuiverheid, niet in opgepoetst vibrato. De Telegraaf ****

(...) het resultaat mag er zijn. (...) ze spelen het mooi licht en stralend. (...) ?Het Parool ***

PERS ALGEMEEN Energiek, sexy, erg goed, niet bang voor de zwaardere stukken én behept met een wonderlijk vermogen zich staande te houden: het Ragazze kwartet. De Volkskrant


Zaterdag, 17 januari 2015, De Fontein, Nijkerk

Feestelijk Nieuwjaarsconcert

‘Proms Nijkerk’

Christelijk Streekmannenkoor “Noord-West Veluwe” Nijkerk
Vocalgroup Voice
The Martin Mans Band

Algehele leiding: Martin Mans


...van klassiek tot modern een feestelijk begin van 2015…

Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs € 20,00


Zaterdag, 21 maart 2015, Kruiskerk, Nijkerk

Fancy Fiddlers

Een strijkersensemble bestaande uit 25 viool– en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar

o.l.v. vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek

Charles Watt, cellist

uitgevoerd worden werken van Dvorak, Andriessen, Mendelssohn en Schubert


…nu nog vertederend talent, straks internationaal bekend…

Aanvang: 20.00 uur
Toegangsprijs € 15,00


:.  Actueel   .:.  Aanbeveling   .:.  Nieuwsbrief  .:
:.  Links   .:.  Disclaimer   .:.  Inhoudsopgave   .:.  Surftips  .:


Foto's en geluidsopnamen zijn gemaakt in opdracht van de SMPN® of zijn beschikbaar gesteld aan de SMPN en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deze foto´s en geluidsopnamen mogen niet zonder voorafgaande toestemming van de rechthebbende worden gekopieerd of vermenigvuldigd.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors: Logo Verhoog Muziek Logo Rabobank Randmeren

Logo van den Tweel Groep Nijkerk Logo Bureau Bos
Afb.: Toegankelijke en betaalbare website nodig? Kijk eens bij HeRiAn internetdiensten te Nijkerk. Webdesign, hosting en domeinnaamregistratie  Ontwerp HeRiAn internetdiensten Nijkerk
Telefoon: 033 707 99 00
Kijk op www.herian.info voor meer informatie.Aantekeningen:


SMPN®
Postbus 1095
3860 BB Nijkerk

© SMPN
2004-2014

|Disclaimer|

|Gebruiksregels|

|Surftips|

Pagina geladen in 0.0031 seconde