Afb.: Saxofoon

SMPN®

opgericht 16 augustus 1996

U bent hier: » startpunt website » concerten » biografie » Thijs Kramer

 

De Stichting Muziek Promotie Nijkerk (SMPN®) organiseert muzikale uitvoeringen van topkwaliteit. Jaarlijks komen er liefst 2400 muziekliefhebbers van genieten. Het publiek komt niet alleen uit Nijkerk maar ook van ver daarbuiten. Al meer dan 10 jaar organiseert de SMPN® een divers muzikaal programma.

Biografie

Thijs Kramer - dirigent

Afb.: Thijs Kramer Thijs Kramer (geboren in 1938 te Amsterdam) studeerde directie en orgel aan het Amsterdams Conservatorium en het Muzieklyceum, bij onder andere Anthon van der Horst, Péter Erös en Jaap Spaanderman. Na een eerste prijs bij de Zomeracademie in Haarlem in 1960 voerde zijn organistencarrière hem door geheel West-Europa. Daarna legde hij zich toe op directie. Als dirigent van verschillende beroeps- en amateurkoren voerde hij vele grote oratoria, Passionen en diverse opera’s in concertvorm uit. Met een aanstelling bij de Nederlandse Opera, eerst als repetitor, later als koordirigent, verbreedde hij zijn muzikale horizon. Vanwege zijn verdienste voor de Franse muziekcultuur ontving Thijs Kramer in 1991 de zilveren medaille van de Société Académique des Arts, Sciences et Lettres.

Thijs Kramer heeft grote belangstelling voor vele facetten van de muziekwetenschap. Hij publiceert geregeld interessante studies over diverse muziekonderwerpen in de vakbladen. Ook componeerde hij een symfonie voor orgel. Op 10 0ktober 2000 promoveerde hij aan de Universiteit van Utrecht tot doctor in de Muziekwetenschappen op het proefschrift “Zahlenfiguren im Werk Johann Sebastian Bachs”. In 2004 ontving hij een koninklijke onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Thijs Kramer kreeg op 3 april 2007 uit handen van Simon Reinink de Medaille in brons van het Contcertgebouw uitgereikt voor zijn bijzondere verdienste voor het Concertgebouw.


:.  Actueel   .:.  Aanbeveling   .:.  Nieuwsbrief  .:
:.  Links   .:.  Disclaimer   .:.  Inhoudsopgave   .:.  Surftips  .:


Foto's en geluidsopnamen zijn gemaakt in opdracht van de SMPN® of zijn beschikbaar gesteld aan de SMPN en zijn auteursrechtelijk beschermd. Deze foto´s en geluidsopnamen mogen niet zonder voorafgaande toestemming van de rechthebbende worden gekopieerd of vermenigvuldigd.

De concerten worden mede mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsors: Logo Verhoog Muziek Logo Rabobank Randmeren

Logo van den Tweel Groep Nijkerk Logo Bureau Bos
Afb.: Toegankelijke en betaalbare website nodig? Kijk eens bij HeRiAn internetdiensten te Nijkerk. Webdesign, hosting en domeinnaamregistratie  Ontwerp HeRiAn internetdiensten Nijkerk
Telefoon: 033 707 99 00
Kijk op www.herian.info voor meer informatie.Aantekeningen:


SMPN®
Postbus 1095
3860 BB Nijkerk

© SMPN
2004-2016

|Disclaimer|

|Gebruiksregels|

|Surftips|

Pagina geladen in 0.0227 seconde